یک کارشناس دینی تشریح کرد؛

مولفه‌های سبک زندگی فاطمی

تاریخ انتشار:
یک کارشناس مسائل دینی، حضرت فاطمه زهرا (س) را با اشاره به آیه مباهله در قرآن حلقه اتصالی بین رسالت و ولایت برشمرد.

به گزارش بلاغ به نقل از ایسنا، حجت‌الاسلام محمدرضا فؤادیان در سلسله نشست‌های گفتمان‌های دینی دانشجویی «سبک زندگی فاطمی» با بیان این مطلب، اظهار کرد: تمام سبک‌های جهان از عنصری نهفته تشکیل‌ شده‌اند که می‌توان این نهفتگی را تکرار و تداوم نامید. در واقع سبک زندگی فاطمه زهرا (س) نیز مجموعه‌ای از خصایص مثبت و نیکویی است که طی عمر گران‌بهای ایشان مورد تکرار و تداوم قرار گرفته و از این‌رو می‌تواند اسوه زندگی یکایک ما قرار گیرد.

این کارشناس ادامه داد: در ادبیات دینی ما فردی که نفس می‌کشد زنده است و فردی که به رشد و تعالی می‌رسد زندگی می‌کند. در این راستا و برای نیل به رشد و تعالی، سبک زندگی فاطمه زهرا (س) می‌تواند بهترین نمونه برای تمام اقشار اعم از مرد و زن باشد؛ اما آنچه قابل‌ ذکر است خصوصیات بارز و منحصر به‌فرد ایشان است. چراکه وی علاوه بر اینکه حلقه اتصال بین رسالت و ولایت است، دارای عصمت و القاب و اسماء منحصربه‌فرد بوده و همچنین توانسته در تدبیر آفرینش از دو صفت «کوثر» و «انسیه حورا» نیز به شکل اختصاصی برخوردار باشد.

وی با اشاره به نزول سوره «هل اتی» با مضمون ایثار و از خودگذشتگی افزود: صبر، استقامت و بردباری، احترام به دیگران، حیا و عفت، ساده زیستی، کثرت عبادت، همسرداری، ولایت‌پذیری، شیوه تربیت فرزند و همچنین علاقه‌مندی به تعلم و کسب دانش ازجمله خصوصیات حضرت فاطمه زهرا (س) است که می‌تواند مورد توجه و الگوی تمام جوامع و گروه‌های انسانی در عصر حاضر قرار گیرد.

فؤادیان با بیان این‌که «فاطمه زهرا (س) نمونه منحصربه‌فرد خلقت بوده و نسخه ثانی ندارد» تصریح کرد: روزی ام‌سلمه از حضرت زهرا(س) پرسید «شب را چگونه گذرانده‌ای» و در پاسخ شنید که شب را بین بلا و گرفتاری صبح کردم و روزگار را با نبود نبی و ظلم بر وصی می‌گذرانم. درواقع این جمله فاطمه زهرا (س) اهمیت نیاز به حضور پیامبر(ص) را می‌رساند و تأکید بر این دارد که نوع بشر در تمام عصرها باید از فقدان نبی و غیبت بر ولی به خدا شکوه کند. چراکه یکی از شاخصه‌های زندگانی اسوه زنان عالم توجه به برکت وجودی پیغمبر(ص) و سوق انسان به غرق شدن در خیرات و برکات وجودی آن حضرت است.

این کارشناس در ادامه با تأکید بر این‌که «فاطمه زهرا (س) با تمام عظمت خویش دائماً بشر را به پیغمبر شناسی دعوت کرده است» گفت: باید یکی از دعاهای جمعی ما در عصر حاضر شناخت واقعی رسول و شکوه از فقدان ایشان باشد؛ چراکه پیغمبر با تمام زوایای اخلاقی، از سلام کردن تا نوع راه رفتن و تمام نگرش‌های سیاسی و اجتماعی‌اش می‌تواند به‌عنوان الگویی برای تمام لحظه‌های حیات ما و زمینه‌ساز اتصال به منبع تمام خوبی‌ها قرار گیرد؛ درواقع فاطمه زهرا (س) تمام کلیدهای اساسی برای دسترسی به سبک زندگی اسلامی را در اختیار ما قرار داده است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: از دیگر شاخص‌های سبک زندگی فاطمی «امام شناسی» است و با توجه به اینکه شناخت حجت بشر را از گرفتاری به تمام جاهلیت‌ها نجات می‌دهد می‌توان گفت که اگر علم ما افزایش یابد ولی امام عصر خود را نشناسیم در جاهلیت مدرن به سر برده‌ایم. همچنین زمان‌شناسی و بهره‌مندی صحیح و اصولی از فرصت‌ها از دیگر خصایص این سبک زندگی است. در این رابطه می‌توان خود حضرت را نام برد که در آن‌واحد هم کار می‌کرد، هم ذکر می‌گفت و هم گهواره فرزندش را تکان می‌داد. این جریان به‌ خودی‌ خود استفاده از فرصت و برنامه‌ریزی را نشان می‌دهد.

فؤادیان دشمن‌شناسی را یکی دیگر از مؤلفه‌های سبک زندگی فاطمی برشمرد و در این رابطه گفت: فاطمه زهرا (س) در طول عمر پربرکت خویش تنها خدا را وکیل خودساخته و در تمام امور تنها به او توکل می‌کرد. درواقع رنجش ایشان از هرکسی عرش خدا را می‌لرزاند چراکه یک فرد معمولی نبود و حب و بغضش تنها از آن خدا بود. این در حالی است که چنین شخصی با این جلوه‌های رفتاری برجسته تنها به دنبال «پیغمبرشناسی»، امام شناسی و دشمن‌شناسی بود، سه مؤلفه‌ای که باید در انجام تمام امور موردتوجه ما قرار گیرند.

این کارشناس در ادامه به کثرت عبادت فاطمه زهرا (س) اشاره‌ کرد و گفت: حضرت فرموده‌اند هرکس نماز را سبک بشمارد به 15 بلا در دنیا، حین جان دادن و در برزخ گرفتار می‌شود و یکی از بلاها که نشانه نبرد سنگین بین جبهه حق و باطل هنگام جان دادن است مرگ با تشنگی و گرسنگی است.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.